Apple откриха 74-ма непълнолетни служители в своя фабрика

0
26

Apple прекратиха взаимоотношенията си с китайска трудова агенция след като се разбра, че същата агенция е имала намерение да даде работа във фабрика на Apple на 74-има непълнолетни работника. Тази информация бе потвърдена официално от американската компания и бе поместена в доклад станал публично достояние снощи.

Служителите в агенцията имали споразумение с родителите на работниците и трябвало да фалшифицират документите им, за да излъжат Apple, че имат правото да работят във фабриката им. След като измамата им бе разкрита обаче лицензът им бе прекратен и им бе наложена глоба. Самите деца били върнати на семействата им, като от агенцията поели разноските по връщането им.

В гореспоменатия доклад се говори за усилията на Apple в борбата им за подобряване на безопасността на работниците и на условията на работа във фабриките на техните китайски партньори заети в производството на технологичните им продукти. Американската компания прави такъв доклад всяка година, макар че през 2012 година сигналите за нередности в производствените й мощности зачестиха.

В тазгодишния доклад Apple декларират, че 92% от служителите им се вместват в законовото изискване от максимум 60 работни часа седмично. Миналата година това изискване изпълняваха само 38% от служителите им. От американската компания твърдят, че в момента следят защитата на правата на над 1 милион служители и публикуват резултатите от проучванията си ежемесечно в официалния си сайт.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари