Apple отново даде Samsung на съд c обвинение в кражба на дизайна на iPhone

10
2010
На 14 май в Окръжния съд на САЩ в Северния район на Калифорния отново се възобновява патентния процес между Apple и Samsung. Решението по делото беше обявено няколко пъти, но Samsung не го устройваше.

През 2012 г., съдът призна Samsung за виновен в нарушаване на няколко патента на Apple. Вследствие нареди на корейската компания да плати около един милиард долара обезщетение. Samsung отиде до Върховния съд на САЩ за да се постигне намаляване на тази сума до 548 милиона долара. Адвокатите на корейците обаче видяха възможност за още по-силно намаляване на обезщетението.

Делото бе върнато обратно в Окръжния съд, а сега съдията Луси Кох отново ще определи размерът на щетите, които е претърпяла Apple. Според Кох, в предишното решение съдът е изходил от това, че е смятал за предмет на нарушението целия смартфон на Samsung в сглобен вид.

Сега обаче предстои преизчисляване на обезщетението с оглед на факта, че обект на нарушение са отделни компоненти от устройствата. Адвокатите на Apple от своя страна пък ще трябва да убедят съда, че смартфоните са цялостни устройства. Те не могат да се продават без компоненти, създадени от Samsung в нарушение на патентното законодателство.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари