Apple отчете рекорден приход

9
514

Apple обяви финансовите си показатели за изтеклото тримесечие, което за корпорацията от Купертино приключи на 28 декември 2019 година. Приходът за тримесечието е в размер на $91,8 милиарда, което е с 9% повече в сравнение със същия период на миналата година и което е рекорд в историята на корпорацията. Чистата печалба от една акция на Apple се увеличи с 19% и достигна $4,99, което също е рекорд в историята на Apple. Делът на международните продажби е в размер на 61% от целия тримесечен приход.

„Радваме се да съобщим, че имаме тримесечие с най-висок приход в историята на Apple, което се дължи на много високото търсене на на нашите модели iPhone 11 и iPhone 11 Pro, както и на рекордните показатели на онлайн услугите и устройствата за носене“ – каза генералният директор на Apple Тим Кук. „Броят на нашите активни устройства нарасна във всички географски сегменти и сме постигнали рекордните 1,5 милиарда мобилни устройства. Ние считаме, че това е един много висок показател за удовлетвореността на нашите клиенти“.

В прогнозната част за следващото тримесечие в свия финансов отчет Apple е записала приход от $63 до $67 милиарда и брутна тримесечна печалба в рамките от 38 до 39 процента.

Бордът на директорите на Apple обяви, че компанията ще плати дивиденти в размер на $0,77 на една акция. Дивидентите ще бъдат изплатени на 13 февруари тази година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари