fbpx
15.8 C
София

Apple от 30 юни ще промени механизма за изтриване на данни по инициатива на потребителите на App Store

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

По време на миналогодишното събитие WWDC 2021, Apple обяви множество промени в политиката на App Store. С наближаването на WWDC 2022, започващ от 6 юни, технологичният гигант напомни на разработчиците за предстоящите и важни промени, които многократно са били отлагани в миналото.

Според компанията две нови правила ще влязат в сила на 30 юни. Приложенията, които предлагат онлайн групови услуги (като онлайн-занятия и други платени групови дейности), ще трябва да използват интегрирани в приложението разплащателни методи. Освен това, разработчиците трябва да гарантират, че акаунтите, включително и съхранените потребителски данни, могат лесно да бъдат изтривани във всяко приложение, което изисква наличие на акаунт.

Промените в политиката на плащане за услугите, като групови занятия бяха обявени още преди началото на WWDC 2021, но влизането им в сила многократно беше отлагано. В частност, по своето време инициативата срещна отпор от страна на Facebook, която се оплака, че това ще се отрази негативно на малкия бизнес.

В крайна сметка, на 22 януари тази година, Apple отложи промените в App Store, свързани с плащането и изтриването на потребителски данни, до 30 юни, давайки на разработчиците допълнително време за адаптиране на техните програми и услуги.

Що се отнася до изтриването на акаунти, основната промяна е, че опцията ще трябва лесно да бъде намирана в интерфейсите на приложенията и простото „деактивиране“ на акаунт няма да е достатъчно – потребителите трябва да могат напълно да изтрият информацията, заедно с всички лични данни, а към някои приложения ще има допълнителни изисквания за гарантирано изтриване на потребителските данни.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини