Неотдавна шест големи рекламни компании рязко критикуваха браузъра Safari, понеже новата система за защита на събирането на данни от трети страни пречи на тяхната работа. Apple отговори.

Специалистите по реклама публикуваха отворено писмо, с което настояват, че събирането на данни (не на лични данни) помага за развитието интернет рекламата. Благодарение на технологиите за проследяване, сайтовете показват уникална и най-подходящи рекламни банери за всеки потребител.

От своя страна, Apple написа насрещно писмо, с което заяви, че безопасността и конфиденциалността на данните е на първо място за компанията и обясни принципа на работа на новата функция.

„Таргетираната реклама днес е толкова разпространена, че рекламодателите без никакъв проблем проследяват и изцяло възстановяват историята на браузването за всеки потребител. Тази информация отива към рекламодателите без разрешението на потребителите и се използва за преадресиране на рекламните блокове. Именно това е причината хората да виждат един и същ банер в различните сайтове. Смарт защитата в Safari блокира преадресирането на рекламата и автоматично премахва информацията за потребителите, за да не попадне в трети ръце. Самата реклама никъде няма да изчезне и уеб-сайтовете ще продължат да печелят от нея както преди“.

Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари