Apple и Amazon са се договорили все повече продукти на създателите на iPhone да намерят място в онлайн каталога на лидера в интернет търговията. Сделката ще разшири директния достъп на Amazon до продукти на Apple, включително най-новите модели iPhone, iPad и Apple Watch. В същото време, за да защити търговските марки на Apple, договорката ограничава продажбата на аксесоари за нейни продукти, дело на трети страни. Така вече ще може да купувате неща като кабели, зарядни и др. само от търговци, получили разрешението на Applе.

Първите нови продукти съгласно договорката ще бъдат iPhone XR и XS, iPad Pro и Apple Watch Series 4, които ще се предлагат в Amazon в навечерието на празничния сезон. Сделката обхваща онлайн магазините в САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Италия, Испания, Япония и Индия.

Преди споразумението, само ограничен избор от устройства на Apple бяха на разположение директно чрез Amazon. Голяма част от офертите идваха от продавачи-трети страни. Тези независими продавачи ще изтрият своите продуктови обяви за Apple от 4 януари 2019 г. Те ще трябва да кандидатстват, за да станат дистрибутори, сертифицирани от Apple, ако искат да продължат да предлагат продуктите на компанията.

Споразумението между двата технологични гиганта изглежда е сигнал, че те отново са в добри отношения. Още през 2015 г. Amazon премахна Apple TV от своя сайт, защото не поддържа Amazon Prime Video. Apple TV се завърна в Amazon по-рано тази година. Заслужава да се отбележи, че Apple HomePod – директен конкурент с Amazon Echo – няма да се появи на Amazon, така че все още има известно напрежение.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
4 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
НекъвЛинукс ФенЛинуксЛинуксБай кур Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бай кур
Бай кур

Изобщо не сте се фокусирали над ключовото в статията – „В същото време, за да защити търговските марки на Apple, договорката ограничава продажбата на аксесоари за нейни продукти, дело на трети страни“. На доста места видях това да е фокусът на статията, а само при вас не…

Линукс
Линукс

Прав си, фактът, че не позволяват на китайци да се представят като Епъл и да пускат неоторизирани аксесоари е чисто и просто расизъм и ксенофобия.

В SAFE Network – интенретът на бъдещето, няма да има възможност никой да ограничи продажбата, всеки ще може свободно да ползва марки. Всеки ще може да произведе аксесор с марката Епъл или Гугъл без никой да има право да ги съди.

Линукс
Линукс

Аз не позлвам Амазон или Епъл, защото това са големи корпорации, а аз съм против корпорациите.

Всичко трябва да е безплатно, на всеки според възможностите, на всеки според потребностите.

В SAFE Network, което е бъдещето, всичко ще бъде безплатно, а стойността ще се определя свободно.

Епъл, Майкрософт, Гугъл, Амазон, всичко скоро ще се сринат, защото анархо-комунизма ще спаси света и ще унищожи инструментите за власт.

Линукс
Линукс

Епъл са пълен боклук, не може да му инсталираш един Линукс на този АйПад, АйФон и АйМак. За какво ми е?

Мога да си купя 30 пъти по-евтин компютър от 2003-та година и да му сложа BlackBox и да работи по-бързо. Има неща като вградени IRC клиенти и други модерни технологии.

Линукс
Линукс

Защо сте сложили реклама на Apple Watch, на това нещо една конзола на можеш да му сложиш да пишеш команди, за какво и е без конзола и възможност да редактирам конфигурационни файлове и да прекомпилирам пакети?

Първият си умен часованик ще го взема само ако поддържа Линукс и конзолата!

Некъв
Некъв

@Линукс стига си спамил. Не се казва конзола, а терминал. Вероятно никога не си успял да си инсталираш драйверите на един Дебиан. Само лаеш.

Линукс Фен
Линукс Фен

И Линус Торвалдс, авторът и създателя на Линукс не е успял, така че не смятам, че лая напразно

Некъв
Некъв

@Линукс напразно лаеш, защото не знаеш откъде се пуска компютъра.