Apple и Amazon са се договорили все повече продукти на създателите на iPhone да намерят място в онлайн каталога на лидера в интернет търговията. Сделката ще разшири директния достъп на Amazon до продукти на Apple, включително най-новите модели iPhone, iPad и Apple Watch. В същото време, за да защити търговските марки на Apple, договорката ограничава продажбата на аксесоари за нейни продукти, дело на трети страни. Така вече ще може да купувате неща като кабели, зарядни и др. само от търговци, получили разрешението на Applе.

Първите нови продукти съгласно договорката ще бъдат iPhone XR и XS, iPad Pro и Apple Watch Series 4, които ще се предлагат в Amazon в навечерието на празничния сезон. Сделката обхваща онлайн магазините в САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Италия, Испания, Япония и Индия.

Преди споразумението, само ограничен избор от устройства на Apple бяха на разположение директно чрез Amazon. Голяма част от офертите идваха от продавачи-трети страни. Тези независими продавачи ще изтрият своите продуктови обяви за Apple от 4 януари 2019 г. Те ще трябва да кандидатстват, за да станат дистрибутори, сертифицирани от Apple, ако искат да продължат да предлагат продуктите на компанията.

Споразумението между двата технологични гиганта изглежда е сигнал, че те отново са в добри отношения. Още през 2015 г. Amazon премахна Apple TV от своя сайт, защото не поддържа Amazon Prime Video. Apple TV се завърна в Amazon по-рано тази година. Заслужава да се отбележи, че Apple HomePod – директен конкурент с Amazon Echo – няма да се появи на Amazon, така че все още има известно напрежение.

Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари