Apple подаде заявка за патентоване на дизайна на iPad в Китай

2
36

Технологичният гигант Apple претърпя пълно фиаско миналата година при борбата си с китайската компания Proview за името на таблета iPad. Компанията иска да избегне други подобни случаи и затова подаде заявка за патент в Китай върху дизайна на своята линия от таблети, съобщи Phonearena.com.

Не е тайна, че в момента основен приоритет на Apple е превръщането на Китай в най-големия пазар за продуктите си. Това беше ясно заявено от изпълнителния директор Тим Кук. В близкото минало американската компания не отдаваше никакво значение на китайския пазар, пускаше продуктите си с огромно закъснение там и нямаше свои магазини.

Заявката за патент показва, че Apple иска да си подсигури добра основа за експанзия в Китай. Компанията преговаря активно и с China Mobile. Ако всичко завърши с успех, най-големият мобилен оператор в света ще започне да продава на потребителите си апарати от продуктовата линия iPhone.

Патентът показва две изображения на таблета. Едното е цветно, а другото черно-бяло. На тях се вижда черен правоъгълник със заоблени краища и екран в средата, където се намират икони на различни приложения. Интересно е дали китайците ще разрешат патентоването на тази твърде обща концепция.

Миналото лято Apple бяха принудени да платят 60 милиона долара на китайската компания Proview за правото да използват марката iPad на територията на най-многолюдната държава в света.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари