fbpx
-10.9 C
София

Apple подаде заявка за патент за собствена технология за разпознаване на лица

Най-четени

Управлението по патенти и търговски марки на САЩ (USPTO) е получило от корпорацията Apple заявка за регистрация на патент, който описва нова технология за разпознаване на лица. Според замисъла на Apple, тя трябва да стане част от преносимите устройства на компанията и съществено да опрости процеса на тяхното отключване. Пълното име на новата разработка на корпорацията гласи Electronic Device Operation Adjustment Based On Face Detection, или „Технология за управление на електронни устройства чрез разпознаване на лица“.

В процеса на разпознаване се използва фронтална камера с висока резолюция, която Apple ще започне да интегрира във всички свои портативни устройства, включително в мултимедийните плейъри iPod Touch. Първоначално новата технология ще се използва в преносимите устройства, базирани на операционната система iOS, а ако получи добри отзиви, тя ще бъде интегрирана и в лаптопите MacBook и настолните компютри iMac. Системата, разработена от Apple, използва фронталната камера за получаване на изображение на лицето на потребителя и неговото последващо разпознаване.

При успешно изпълнение на процедурата таблетът, телефонът или плейърът на Apple се отключва автоматично. Ако в устройството има няколко профила, новата технология идентифицира конкретния потребител и стартира неговите съхранени настройки.

Предишна новинаAM-Notebook 6.3 Final
Следваща новинаNASA намери слон на Марс
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини