Apple представи операционната система macOS Sierra

0
44

В началото на тази седмица приключиха бета тестовете на операционната система на Apple macOS и сега излезе нейната финална версия. Веднага се забелязва, че е променено името, което сега е подобно на другите операционни системи на Apple като watchOS, iOS, tvOS.

 

С опрационната система macOS Sierra, в персоналните компютри на Apple се е появила поддръжката на асистента Apple Siri, който сега се намира в основното меню. Функционалността на Siri почти не се различава от версията за мобилни устройства: може да се разбере какво ще бъде времето, да се записват напомняния за бъдещи събития, гласов отговор на текстови съобщения и т.н. Сега Siri може да чете електронните писма от имейлите.

Въведено е универсално копиране и поставяне на различни платформи – например, копираната информация от компютъра може да поставена в смартфона и обратно. Възможно е да се влиза в защитен с парола Mac с помощта на устройствата на Apple или часовниците Apple Watch. Появила се е нова опция за съхранение на данните, при която рядко използваните файлове се качват в електронния облак iCloud, ако дисковото пространство започне да намалява. Появила се е поддръжката на Apple Pay и е възможно да се пазарува онлайн.

Обновяването до финалната версия на macOS Sierra е безплатно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари