Apple представи своята кредитна карта Apple Card без такси и оскъпяване

9
838

Малко след анонсирането на новата услуга Apple News Plus за абонамент за платени издания, Тим Кук представи Card – фирмената банкова карта на Apple, която може да бъде поръчана чрез приложението Apple Pay. Предлагат се два варианта на Card – виртуална и физическа, направена от титан.

Apple Card предлага на клиентите и потребителите една опростена и лесна за разбиране банкова услуга с 24-часова поддръжка, кешбек за осъществените операции, подробни статистики за всички приходи и разходи, както и надеждна защита на потребителските данни.

Бизнес партньор на Apple в това начинание е американската Goldman Sachs, а за платежна система се използва MasterCard. За абсолютно всички покупки чрез Apple Card компанията връща реални пари: 3% за всички разходи в магазините на Apple и 2% за каквито и да било други покупки. Няма никакви проценти и никакви ограничения.

Освен виртуална карта в Apple Pay, компанията предлага и титанов вариант на Card. Тази карта няма номер, CVC код и дата – на нея е нанесено само името на нейния притежател. При нейното използване се предлага кешбек в размер на 1% за всички покупки. Apple заяви, че титановата карта е предназначена за страните, в които безконтактните плащания не са особено развити.

Apple подчерта високата информационна безопасност на услугата. Освен 16-значния код, всяка регистрирана карта получава уникален номер, без който нейното хакване е невъзможно – в нея се използва същия чип, като при Apple Pay.

Apple каза още, че новата карта ще работи в целия свят, но трябва да се сключат споразумения с местните банки, което може да отнеме известно време.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
5 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
MishoКапитализъмКалинОт Хуауей ползват ЕпълМестен Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Брех, най-накрая нещо хубаво от Епъл. Но! Ако е толкова хубава, то от какво се генерира печалбата на Епъл от нея?

Местен
Местен

Всички транзакции преминават през iTunes платформата им, има много различни начини това да се монетизира. Най-простия е да взимат процент от MasterCard/банките за всяка покупка.

От Хуауей ползват Епъл
От Хуауей ползват Епъл

Хубаво е човек, когато говори да си проверява данните. Това е картата с най-добри условия, която въобще е съществувала. – Няма абсолютно никакви такси и то за постоянно. Месечни, годишни, международни, такси издаване и т.н. – Няма никакви комисионни за потребителя. – Гъвкави лихвени плащания по избор на клиента с изчисляване в реално време на лихвата. – Без наказателни такси. – Пластиката се ползва само в места, в които няма Епъл Пей, тя всъщност дори не е пластика и няма подпис, дата, проверяващ код и други изписани върху нея, пазейки сигурността ви. – Данните за транзакциите стоят само и единствено… Виж още »

От Хуауей ползват Епъл
От Хуауей ползват Епъл

@Местен

Това, което си написал е валидно за 2006-та. Епъл отдавна ползват Apple Cloud инфраструктура, в която iTunes е просто малка част.

Местен
Местен

Технологията и удобстовото настрана за мен е кофти сигнал, че и тая компания се намесва в неморалния бизнес с дълга на хората. Ако беше дебитна карта щеше да е друго нещо, вместо това сега и Apple ще почнат да пързалят хората с условията и да ги стимулират да харчат пари които нямат. Кредитните компании и банките печелят от тоя бизнес заради хора, които не могат да боравят добре с финансите си или са направо негамотни или ниско интелигентни – при всички случаи е неморално да печелиш от тях. Знам и че това е непопулярно мнение в България, нали тук е… Виж още »

Капитализъм
Капитализъм

Ти или си тъп или си провокатор. С този ход, издавайки условия и притискайки банка да направи карта с най-изгодните в 50 години история на пластиките, Епъл дефакто форсира банките да се конкурират на това ниво. Това е все едно някой да се появи и да предложи в пъти по-добра и евтина кола и ти да кажеш “притеснявам се, че се мачесват”. В нормалните държави всеки нормален и богат човек ползва кредитна карта и плаща нула лихва върху нея, когато знае как да я ползва. Това, че българина не прави разлика между “дълг” и “кредит” е само показателно колкото неадекватно… Виж още »

Калин
Калин

Следваща стъпка към налагане на Apple Pay.

Капитализъм
Капитализъм

Тя не е следваща, пеодуктът е замислен основно да се ползва в Епъл Уалет и Епъл Пей, с картата физически като резерва в порутени и скапани комунистически държави от Третия свят като България.

Misho
Misho

А аpple сок имате ли?