Apple представи tvOS 13 – поддръжка на PS4 и XBox One геймпадовете

0
261

Още в началото на конференцията WWDC 2019 компанията Apple представи новите моменти в tvOS 13 за приставките Apple TV.

Тим Кук започна с предстоящите промени на началния екран. Той ще показва в пълен размер изображения от избрания филм или музикален албум. Друг нов момент е, че вече се поддържат профили на няколко потребители. По този начин, всеки член от семейството ще получава собствени препоръки от едно и също устройство. Всеки от членовете на семейството, както и неговите гости, могат да създават собствен профил в tvOS със собствени индивидуални настройки и колекции. Също така, всеки може да направи собствена настройка на интерфейса и параметрите на системата.

Освен това в tvOS ще бъде добавена поддръжката на геймпадите за конзолите XBox One и PlayStation 4. Операционната система вече поддържа външни Bluetooth контролери, но за много потребители е по-удобно да използват геймпадите за конзолите, с които са свикнали. Тоест, след инсталирането на tvOS 13, телевизионната приставка ще може да изпълнява ролята и на конзола. А игрите навярно ще могат да се вземат от Apple Arcade, в който ще има над 100 проекта, включително ексклузивни.

И още, в tvOS ще бъде подобрена работата на Apple Music. Една от новите възможности е синхронното показване на текст заедно с музиката.

Тим Кук съобщи още, че тази есен ще бъде стартирана онлайн услуга за достъп чрез абонамент за Apple TV Plus. Не бе съобщена информация за цените.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари