Apple предупредили Samsung, че копират техен дизайн още преди две години

6
24

Съдебният спор между Apple и Samsung е в разгара си. Той започна официално едва преди седмици, но корените му се крият много по-далеч във времето. Всъщност, съвсем наскоро в медийното пространство се появи документ от август 2010 година, който може би е най-ранното предупреждение към корейската компания от страна на Apple.

В доклада Apple твърдят, че „софтуерната платформа Android се възползва до голяма степен от интелектуална собственост принадлежаща на Apple… без позволението на Apple“. В същия документ се посочва, че нежеланието на Samsung да използва Android с лиценз подрива добрите бизнес взаимоотношения, които тогава са съществували между двете компании.

В документа, също така, са посочени поне дванайсет патента, които според Apple Samsung нарушават, но в текущия съдебен процес, който се води в Сан Хосе, Калифорния, се разглеждат само някои от случаите. Интересното е, че сред посочените в доклада примери има и един, който касае дори начина, по който е опакован телефонът Galaxy S.

Два месеца след този доклад Apple предложили на Samsung да закупят лиценз за технологиите, чиито патенти им принадлежали. Всеки лиценз за смартфон струвал $30, а за таблет – $40. Отговорът на Samsung обаче бил отрицателен и от там нататък всеки помни развитието на тази история.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари