Apple прекрати поддръжката на браузъра Safari за Windows

13
55

Едновременно с излизането на новата операционна система Mac OS X Mountain Lion корпорацията Apple прекрати и поддръжката на разработвания от нея браузър Safari за Windows, съобщава ресурсът DeepApple.

Без много шум, в суматохата около пускането на пазара на OS X Mountain Lion, Apple премахна от сайта си цялата информация за браузъра Safari за Windows. В програмата Apple Software Update предложението за инсталиране на Safari също вече не е налично – без никакви анонси и предупреждения, изцяло в стила на Apple.

Както отбелязва уебсайтът, в момента линковете за изтегляне на последната версия на браузъра за Windows, датирана от месец май тази година, все още са активни, но описанието на функциите на официалния сайт на Apple указва, че браузърът е ориентиран към използване в среда Mountain Lion, а освен това на apple.com връзките за изтегляне на Windows-версията на Safari вече не са налични.

Първата тестова версия на Safari за операционната система Windows се появи на 11 юни 2007 година.

Ще припомним, че новата версия на операционната система Mac OS X беше официално анонсирана в сряда, 25 юли. В нея се появиха поддръжка на облачната услуга iCloud, гласово въвеждане на данни и други нови функции, като са били отстранени и над 100 дупки в сигурността, предава сайтът Winfuture.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари