Apple привлече бивш служител на Nvidia за работа по своята кола

0
18

Това че Apple работи по свой автомобилен проект е една от най-лошо пазените тайни в индустрията и сега получаваме поредното доказателство за това.

Компанията нае бивш експерт от Nvidia с опит в автономните автомобили, което отново подхрани спекулациите за амбициите на технологичния гигант в автобизнеса.

Става въпрос за Джонатън Коен, който е бил шеф на Deep Learning проектите в Nvidia, специализирайки в еволюцията на изкуствения интелект и „научаването“ на компютрите да обработват различни тенденции, открити в големите масиви данни.

„Създавам софтуер за Apple“ е написал сега Коен в своя LinkedIn профил.

Като част от Nvidia, Коен е работил по приложението на тази технология в напреднали автономни модели на коли. Самата Nvidia продава чипове на автомобилни производители, които се използват за захранване на различни системи.

В последно време Apple привлече поредица от служители с опит в автомобилното производство, включително и такива от потенциалния конкурент Tesla.

Миналата седмица пък изпълнителният директор на Apple Тим Кук загатна, че се задава „огромна промяна“ за автомобилната индустрия.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари