Apple придобиха AuthenTec

0
33

В сделка, която би трябвало да стимулира предложенията на Епъл за обезпечаването на потребителската и фирмената сигурност на компютърните системи, компанията ще закупи производителя на решения за сигурност в сферата на мобилните технологии AuthenTec.

В съобщение, анонсиращо сделката, от AuthenTec съобщават, че Apple ще заплатят по осем долара за акция, или общата сума, която ще платят от Епъл ще е малко повече от 365 млн. долара.

AuthenTec осигуряват софтуерни и хардуерни решения за сигурност, между които смарт сензори, решения за персонална идентификация, мрежова сигурност и други, предназначени, както за домашни, така и за корпоративни клиенти.

По-рано този месец, компанията сключи сделка със Samsung с която от AuthenTec се наеха да интегрират своя продукт QuickSec VPN в таблетите и смартфоните с Android.

При медийното представяне на сделката, представители на AuthenTec подчертаха, че техните продукти и технологии са използвани в „стотици милиони“ устройства и, че са успели да доставят повече от 100 млн. сензора за пръстови отпечатъци интегрирани в различни устройства, в това число и мобилни телефони. Сред другите известни партньори на компанията са Motorola, Nokia, Lenovo и LG.

Apple и AuthenTec са сключили споразумение за интелектуалната собственост и технологичните активи на компанията, което дава правото на [b]Епъл [b/]да придобие „прости“ лицензи (има се предвид, такива, които не са „изключителни“. Даването на „прост“ лиценз в случая означава, че Епъл нямат да имат ексклузивни права за ползването му и AuthenTec могат да разрешат да ползва технологията им и друга компания.) и някои други права върху хардуерните технологии на компанията, като патенти на AuthenTec. За да притежава тези лицензи, Епъл ще плати 20 млн. долара.

От AuthenTec са се ангажирали също за даването на инженерна помощ при създаването на продукт за Епъл. За това от Apple ще трябва да платят седем милиона долара.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари