MacBook Pro

Apple призна, че новите MacBook Pro, оборудвани с мощните 6-ядрени процесори Intel i9, наистина имат проблем с прекомерния тротлинг. Това е механизмът за термична защита на процесора чрез принудително намаляване на тактовата честота. Тротлингът се проявява вследствие на прегряването на лаптопа при работа върху особено интензивни изчислителни задачи. Информацията е официална и е изпратена от Apple до различните медии.

Едновременно с това Apple обяви излизането на обновяването macOS High Sierra 10.13.6 (17G2208). Ъпдейтът решава проблема с прегряването на твърде скъпите нови лаптопи MacBook Pro. Корпорацията обяви, че това е системен проблем, дължащ се на липсата в предишната версия на фърмуера на специален цифров ключ. Въпросният ключ оказва влияние на охлаждащата система на лаптопа и върху регулирането честотите на процесора.

Поднасяме извиненията си на всеки потребител, сблъскал се с проблема на понижената производителност в своя нов лаптоп“ – се казва в изявлението на Apple“.

Корпорацията не съобщава никакви подробности, как така се е случило, че операционната система на новите топ-лаптопи е останала без въпросния цифров ключ.

Apple е провела собствени тестове, резултатът от които могат да се видят в официалния сайт на корпорацията. Apple ни уверява, че скоростта на работа на 15-инчовия MacBook Pro нараства със 70%, а 13-инчовият MacBook Pro със сензорния панел Touch Bar става двойно по-бърз.

Остава да изчакаме резултатите от независимите тестове, за да проверим, доколко това твърдение съответства на действителността.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
4 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
the professor
the professor

да бе да… цифров ключ. глупости на търкала. просто с новия фирмуер вентилатора върти по бързо… и по бързо ще се задръсти охлаждането…

Четящ
Четящ

„Тролингът се проявява вследствие на…“
Предполагам имате предвид „Тротлингът“ г-н Деспотов

тор
тор

купуваш си лап топ за 2.5к лв. и получаваш -70% пърформънс…. powered by Apple….

Леле
Леле

Ако намериш за подобна цена, значи си купил китайско копие на Ксиоми.

oops
oops

$6 699

Бахти
Бахти

Няма по-глупави от останалото стадо оФце на тази „компания“!
Няма и никога няма да има софтуерен ъпдейт който да реши хардуерен проблем!
Да можехте да помните поне 5 мин. какво се случи с батерийте на пръчките?

Въпрос
Въпрос

Ако сме тъпи, защо сме по-богати от теб?