Apple разкриха причината за по-ниските си финансови резултати

6
21

Както вече разбрахме, последният финансов отчет на Apple разочарова анализаторите от Уол Стрийт. Вместо очакваните $10,4 милиарда печалба, компанията реализира $8,8 милиарда. Приходите на фирмата, съответно, също се оказаха с около $2 милиарда по-ниски от прогнозираните – $35 милиарда вместо $37,2 милиарда.

Някои побързаха да обявят това, което се говори отдавна – че ръководството на Тим Кук бавно, но постепенно ще доведе до преустановяване на лидерската позиция на Apple на пазара за технологии. Самият Кук обаче предостави пред пресата причината, поради която последните им финансови резултати са по-ниски. Тя се крие не в продажбите, а в производството.

Apple са увеличили производството на някои свои продукта и заради това печалбите им са по-ниски, отколкото трябваше. Така например, през март компанията е произвела с 2,6 милиона повече iPhone-и от колкото поръчва по принцип. Това засилено производство обяснява по-високите продажби на смартфона през юни.

В момента Apple са засилили производството и на таблета iPad, допълни Кук. Това означава, че в следващия си финансов отчет те вероятно ще разочароват Уол Стрийт по абсолютно същите причини. Е, Кук трябваше все пак да признае и наличието на други два фактора, водещи до по-слаби продажби – отслабващата икономика в Европа и фактът, че тази година Apple не представиха ново поколение смартфон.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари