По принцип Apple не обичат да разкриват сделките по придобиване на компании, особено, ако става дума за по-дребни такива. За тях разбираме обикновено от изтекли от медиите репортажи, какъвто е и настоящия случай със Silk Labs Inc., стартъп с експертиза в областта на изкуствения интелект. Сделката е била осъществена по-рано тази година, а научаваме едва тези дни за нея посредством материал на страниците на The Information. Информация за цената по сделката няма, както и кога е сключена, но от документи се разбира, че става дума за наистина малка компания с около двадесетина служители.

Silk Labs е основана преди три години от бившия главен технологичен мениджър в Mozilla Андреас Гал. Партньори в това му начинание са други двама негови колеги от създателя на популярния браузър. Компанията попадна в обектива на публичното внимание през 2016, когато Silk Labs организират Kickstarter кампания за набиране на средства за техния домашен смарт хъб с името Sense. Системата има за цел централизираното управление на всички свързани устройства в дома.

Макар и да събира исканите средства, и даже да ги надвишава с 65%, Sense така и не вижда бял свят, след като, по думите на компанията, хардуерна компания проявява интерес към AI системата, която стои в основата на Sense.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за