Apple се завръща на CES след 28-годишно прекъсване

0
379

Apple ще се завърне на CES (Consumer Electronics Show) в Лас Вегас през 2020-та. Това е първият път, в който официални лица от Купертино ще участват в изложението от 28 години насам.

Това няма да е типичното представяне на нови технологии, в което Тим Кук ще възхвалява компанията. Събитието на Apple ще е относно поверителността и ще бъде водено от Jane Horvath. Тя е старши директор на глобалната поверителност в Apple.

Главната теза на „Ябълката“ ще бъде, че поверителността е човешко право. Това е една от силните страни на марката, която особено напоследък въвежда новост след новост в това отношение.

Разбира се, налице са и доста въпросителни. От една страна Apple крещи, че запазването на личните данни е на първо място. От друга, събира информация за местоположението чрез iPhone 11, и то на конвейер.

Към Horath ще се присъедини Erin Egan от Фейсбук, който е ръководител на политиките за поверителност

Той ще говори за това, че бъдещето е частно, без свободно изтичане на лична информация. И тук има немалко ирония, ако вземем предвид как Марк Зъкърбърг изгражда платформа, която използва доста активно личните данни. Ще е интересно, ако на показ излезе отново темата с Cambridge Analytica.

Все пак ще е интересно да чуем какво смятат те, че потребителите искат по отношение на личните си данни. И най-вече как две от най-големите компании ще го предоставят, отправяйки предизвикателство към всички останали.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за