По-рано тази година приключи първата засега част от съдебната война между Apple и Epic Games. Както знаете, последните искат от американския съд да наруши господството на Apple в мобилното пространство и да позволи на разработчиците на приложения за iOS да вземат справедливо заплащане за техния труд. Това обаче не се случи.

През септември съдия Ивон Гонзалес Родригес отсъди в полза на Apple по всички обвинения (включително и непризнаването на това, че Apple са монополисти), освен по едно от исканията на Epic – т.нар. „политика по пренасочване“, която изрично забранява на разработчиците да влагат връзки в приложенията си, които да пренасочват потребителите към странични възможности за разплащане. Според Роджърс, въпросната политика влиза в противоречие с калифорнийските закони за честна конкуренция. Съдията по делото отсъди, че Apple разполагат с 90 дни да се съобразят с решението на съда. Този срок обаче явно няма да бъде спазен, тъй като Apple възнамеряват да оспорват решението и са си спечелили време дотогава да изпълнят разпореждането, предава GamesIndustry.biz.

„Apple вече демонстрира това, че най-малкото, това обжалване повдига сериозни въпроси относно правотата от отсъждането на районния съд, че Epic Games, Inc. не са успели да докажат, че Apple са нарушили някои от антитръстовите закони, но са доказали, че същото поведение е нарушило Закона за нечестна конкуренция на Калифорния“, се заявява в настоящето решение на съдебната институция, одобрила забавянето.

Според него, Apple са представили убедителни аргументи, че влизането в сила на нареждането на девети декември ще причини на компанията невъзстановима вреда и правилното действие в този случай би било да се поддържа статуквото опреди решението на съдия Родригес до старта на обжалването. Самара Родригес отхвърли забавянето на изпълнението на съда, заявявайки, че молбата се базира на избирателно тълкуване на доводите на институцията и пренебрегване на откритията, подкрепящи отсъждането, а именно наченки на антиконкурентно поведение. Що се отнася до Epic Games, то компанията протестира срещу настоящето решение с довода, че едно евентуално обжалване може да трае много години.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари