Apple слага на пауза преговорите с Hyundai за производство на електрически автомобил, никак не са доволни

6
1727

В последните седмици много се заговори за електрическата кола, която Apple иска да разработи. Стана ясно, че Hyundai е партньорът, с който компанията от Купертино ще работи. След бурята от слухове, новини и отменени изказвания, от Apple са решили да сложат на пауза преговорите си с автомобилния производител, предават от Techspot.

Недоволството е свързано с огромното изтичане на информация, въпреки ранния етап на преговорите и като цяло на идеята за автомобила

В един момент Hyundai потвърди, че е в ранни разговори с Apple. След това изтегли изказванията по темата, най-вероятно във връзка с новините, че сделката между тях може да се подпише през март.

Успоредно с това има разнобой в редиците на гиганта, за сделка с „Ябълката“. Основната причина за това е изключителния контрол над процеса, който трябва да се предаде – за разработката, маркетинга и пускането на пазара на колата.

„Ние не сме компания, която произвежда коли за други компании. Работата с Apple със сигурност няма да доведе до непременно добри резултати.“, казал един от директорите.

Информацията за спирането на преговорите идва от Bloomberg, като се цитират източници запознати с материята.

От това можем да отсъдим, че дори да е имало някакви планове за сделка през март, то те вече изглеждат меко казано нереалистични. Ако въобще някога се стигне до подписването на споразумение.

Другият спор в рамките на Hyundai е дали колата да е под шапката на марката Hyundai или пък на Kia. Ако преговорите продължат, по-вероятно е Kia да търси активно възможността да произвежда Apple Car във фабриката си в Джорджия.

Шансът плановете за Apple Car да поемат в коренно различна посока никак не е малък, трябва да следим следващите събития внимателно.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари