Гласовият асистент Siri помага на потребителите на iPhone и iPad от години. Въпреки това, дори след толкова време, понякога му е трудно да разпознае дори и най-простите гласови команди. Очевидно Apple е решила „проактивно“ да се справи с този проблем, като тайно пусна специално приложение за избрани хора.

Приложението Siri Speech Study, според изследователската фирма Sensor Tower, се е появило в App Store на 9 август. То е достъпно в много страни, но не може да бъде намерено с просто търсене из приложенията или чрез „прелистване на страниците“.

След като се свързаха с Apple, журналистите получиха информация, че софтуерът е достъпен само за получилите от компанията специална покана собственици – невъзможно е просто да го изтеглите и да започнете да го използвате. Ако потребителят е поканен, той ще получи връзка за изтегляне на лицензионното споразумение, а по-късно и страница, откъдето ще трябва да въведе уникален ID.

Новото приложение позволява на избраните потребители да се свързват директно с разработчиците на Apple. Те могат да преглеждат историята на заявките към Siri и да изпращат обратна връзка за всички случаи на неправилна работа на услугата. Смята се, че събраната от компанията информация ще спомогне за поумняването на Siri.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Dragister
Dragister
3 месеца

Ако Siri говори с женски глас, защо да е той? От друга страна, не е и мъж, значи е то. Заглавието трябва да е „по-умно“, но в 2021 всеки си избира пола, така че …