Apple удвоява цените за надграждане на RAM паметта за MacBook Pro

4
542

Apple удвои цената за надграждане на RAM паметта на 13-инчовия MacBook Pro, както бе забелязано от MacRumors. Сега ъпдгрейдът от 8GB до 16GB RAM струва 200 щатски долара, като досега цената за подобна надстройка струваше 100 долара.

Увеличението на цената всъщност е корекция на цените, казват от Apple пред популярния технологичен портал The Verge. Цената на ъпгрейд на RAM паметта от 8GB до 16GB е 200 щатски долара за всички други MacBook лаптопи, включително и iMac и MacBook Air, като тази промяна в цената на 13-инчовия MacBook Pro има за цел да запази цената последователна. Apple твърди, че ще обслужи заявките за увеличаване на RAM паметта, направени от потребители до момента, и ще запази цената от 100 долара, която е била актуална към датата на заявяване на услугата.

Увеличението в цените може да раздразни някои потребители. Входящият клас MacBook Pro лаптопи използват LPDDR3 памет, а не по-новата LPDDR4X памет, използвана от другите лаптопи Mac, като базовият модел на MacBook Air, който струва 1000 долара. Сега се налага потребителите да плащат повече за RAM памет, която по характеристики отстъпва на тази за други модели MacBook, въпреки че цените стават същите.

13-инчовият MacBook Pro беше обновен миналия месец. Въпреки че дизайнът на лаптопа остава до голяма степен непроменен, той сега включва Magic Keyboard на Apple, която замества проблемната Butterfly клавиатура.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари