Apple каза, че е идентифицирала проблем, който се наблюдава при “много редки обстоятелства” и може да доведе до напукване около ръбовете на дисплеите на премиум смарт часовниците Apple Watch в сериите “Series 2 ” и “Series 3”. Ако вие сте засегнати, имате право на безплатна подмяна на екрана.

“Apple или оторизиран сервиз за вашата страна на Apple ще замени екрана на отговарящите на изискванията устройства Apple Watch, чийто екрани имат пукнатини, безплатно за потребителя. Пукнатините могат да започнат от едната страна и след това да продължат по целия контур около екрана, както е показано на снимките по-долу”, казва компанията от Купертино в официалната си страница за поддръжка на Apple Watch.

Това, което не знаем, е какво причинява тези пропуквания на екрана, но е възможно причината да е производствен дефект. Фактът, че проблемът се случва “при много редки обстоятелства”, както каза Apple е обнадеждаващ за собствениците на Серия 2 и Серия 3 на смарт часовника.

Какво да правите, ако вашият часовник е засегнат?

Ако сте забелязани подобен вид пукнатини на дисплея на вашия Apple Watch, първо отворете уеб страницата за поддръжка на официалния сайт на компанията и проверете дали моделът ви съвпада с изобразените на снимките по-горе серия, размер, цвят и година на продажба.

След това можете да го занесете в официалния магазин на Apple или в оторизиран сервиз, който за България се поема от фирмата “iRepair” на ул. Стара Планина № 10, София 1000, за да бъде подменен екрана на устройството безплатно. Според Apple, ремонтът отнема около 5 работни дни.

Тази официална политика за ремонт е често срещана при Apple, дори когато са засегнати единични бройки. Напукването на екраните на Apple Watch със сигурност не е проблем от мащабите на масовите счупвания на клавиатурите на MacBook Pro или дефектните батерии в същите лаптопи, поради които редица авиокомпании в много държави забраниха те да бъдат превозвани в полетите им.

Междувременно чакаме Apple Watch Series 5 да бъде представен на 10 септември, заедно с новите модели iPhone.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Mita4e
Mita4e

Според сайта на Apple, оторизирани сервизи в БГ са Криейтив Център, iStyle, Булграм и Opa Solutions, като Криейтив Център и iStyle са премиум. Тия iRepair от къде ги измислихте?