Миналата година ЕС реши, че Apple трябва да начисли на правителството на Ирландия $15,9 милиарда неплатени данъци. Но плащането може да се забави.

Тази сряда, по време на заседанието на Европейския парламент, премиер-министърът на Ирландия Лео Варакдар съобщи, че правителството на неговата страна ще уважи решението на Европейския съд и ще започне да приемат тези пари, считано от второто тримесечие на тази година.

Представител на министерството на финансите на Ирландия уточни, че процедурата за превода на тези парични средства изисква определена подготовка, която ще продължи до второто и третото тримесечие на 2018 година. Необходимо е създаването на специален фонд, в който ще се натрупват сумите от Apple.

Европейската комисия заплаши Ирландия с глоба, ако възникне някакво допълнително забавяне.

През месец август 2016 година представителите на европейския антимонополен орган заявиха, че Ирландия незаконно е предоставила огромни данъчни отстъпки на Apple и задължи корпорацията да заплати тези финансови средства. През 2014 година Apple е платила само 0,005% от дължимите данъци и сега трябва да изплати на Ирландия $15,9 милиарда.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари