Apple ще произвежда маски за лице за здравните служители

3
174

Apple обяви в неделя, че започва производство и доставка на защитни предпазни маски за лице за медицинските служители, които се борят с огнището на коронавируса. Първата пратка беше доставена тази седмица до центъра Kaiser в долината на Санта Клара, заяви изпълнителният директор на компанията Тим Кук във видео, публикувано в официалният му профил в социалната мрежа Twitter.

„Екипите в Apple работят усилено за намирането на начини, по които можем да подкрепим нашите герои – медицинските служители на първа линия.“, каза Кук, обяснявайки, че маските за лице, които компанията е започнала да произвежда отговарят на всички стандарти за безопасност, качество и контрол и са в почти готово за употреба състояние, като сглобяването на една от маските отнема около две минути. „Отзивите на лекарите, които вече ги изпробваха, бяха много положителни“, допълва Кук.

„Планираме да доставим над 1 милион до края на тази седмица и след това да доставяме по 1 милион на седмица“, обещава изпълнителният директор на Apple.

Кук казва, че компанията си сътрудничи със здравни и правителствени служители на САЩ, за да предостави защитни маски (шлемове) за лице там, където са необходими най-много и има недостиг, като се надява разпространението на новия за портфолиото на компанията продукт да се разшири и извън границите на САЩ.

Тим Кук каза още, че компанията е закупила над 20 милиона готови предпазни маски за лице, които предстои да бъдат дарени на местата, където има най-голяма нужда от тях и за най-уязвимите служители.

„Това наистина е глобално усилие и ние работим непрекъснато и в тясно сътрудничество с правителствата на всички нива, за да гарантираме, че маските се даряват на места с най-остра нужда. За Apple тези усилия са плод на любов и благодарност към обществото“, казва СЕО-то на компанията с най-висока пазарна капитализация в света.

Новият коронавирус причинява респираторно заболяване известно като COVID-19. През месец март Световната здравна организация обяви заболяването за световна пандемия. Броят на заразените премина психологичната граница от 1 милион души, като към момента са загубени над 51 000 живота. Избухването на епидемията накара градове и цели страни по света да обявят извънредно положение, да отменят почти всички планирани обществени мероприятия и да наредят на гражданите да останат по домовете си, за да помогнат за овладяването на коронавируса.

Маските за лице и други медицински консумативи са в недостиг от седмици, тъй като доставчиците на здравни услуги и милиони други купувачи са се презапасили, но най-голямата причина за недостига е неочаквано завишеното търсене поради извънредните обстоятелства. Именно затова редица малки, средни и големи предприятия по света, които или са прекратили временно основната си дейност, или изпитват затруднения с нея (Apple разбира се не е сред тях), започват да произвеждат маски и други консумативи, които да бъдат от полза при борбата с надвисналата световна здравна заплаха.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари