Apple Arcade: онлайн услугата на Apple за абонамент за ексклузивни игри

3
343

След Apple News Plus, Apple Card и Apple TV Plus, корпорацията представи и своята нова онлайн услуга Apple Arcade. Тя дава възможност на потребителите на играят тежки и бързи игри, без да ги купуват, а само като плащат месечен абонамент.

Потребителите на Apple Arcade получават достъп до над 100 игри, включително и ексклузивни. Компанията заяви, че тази услуга няма да предлага безплатни проекти, от типа разпространявани чрез App Store.

Новата услуга дава допълнителен избор на потребителите. Досега те можеха да теглят условно безплатни игри, основната цел на които е печалба чрез реклама или чрез някакви вътрешни продажби. Алтернативата на тези решения са игрите, за които се плаща само веднъж, които се концентрират на качеството и на развитието на съответното заглавие.

Като правило, хубавите игри от този тип са скъпи и не са достъпни за всички, и Apple явно е решила да направи нещо по въпроса. Компанията заяви, че абонаментът за тези игри ще е с ниска цена, като се очаква аудиторията на тази услуга да е голяма и с получените печалби да се стимулират разработчиците.

Apple възнамерява да разпределя доходите от Apple Arcade по подобен като при стрийм услугите начин. Компанията ще брои броя стартирания на всяка игра и времето на геймплея. Корпорацията е привлякла най-големите гейм студия, които ще правят игри специално за Apple Arcade.

Игрите от Apple Arcade ще бъдат достъпни за iPhone, iPad, Apple TV и Mac, като е осъществена качествена синхронизация на геймплея.

Apple Arcade трябва да стартира тази есен в 150 държави. Цената на абонамента за САЩ е $9,99.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
kur v hrastiteTTTT40Иван Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Игри на Мак? Аз ли нещо… Или… Какво?

TTTT40
TTTT40

Игри на МАС са колкото искаш !!! Кое точно те учудва, твоята некомпетентност явно !!!! 80% от игрите за бозата си ги има и за МасОС ! Само в замундите можеш да видиш колко са качени. Но вече там никой не се занимава да качва новите игри, просто защото си има торент тракери за сваляне само на МАС игри !

kur v hrastite
kur v hrastite

„хубавите игри от този тип са скъпи и не са достъпни за всички“

Имаш пари за епълски машини, но нямаш 50$ за нова игра? Да не говорим какъв процент от геймърите ползват макове… Тия видяха, че гугъл иска да се намърда, решиха и те да пробват. Нещо ми подсказва, че на нито една от двете компании, ще им се получи.