Apple, Google и Microsoft подписаха писмо в поддръжка на Парижкото споразумение

2
115

Администрацията на Доналд Тръмп вече подготвя документацията за напускане на Парижкото споразумение, но голяма част от технологичните компании са против това решение. Ръководителите на много компании и корпорации, включително гиганти като Apple, Adobe, Google, HP, Microsoft и Tesla, подписаха писмото United For the Paris Agreement, което съдържа призив за продължаване изпълнението на задълженията по контрола на промените в климата. Според топ-мениджърите, международното споразумение може да засили конкурентността на САЩ чрез създаването на нови технологии за изграждането на едно екологично чисто бъдеще. По този начин ще бъдат стимулирани и иновациите.

Интересно е, че това писмо не е подписано нито от Facebook, нито от Amazon. По принцип Facebook обеща, че към края на 2020 година изцяло ще започне да използва възобновяеми източници на електрическа енергия. А Amazon често е критикувана за неефективното използване на ресурсите и липсата на ясна стратегия по въпросите за промените в климата. От друга страна, Amazon обеща към 2030 година двойно да намали изхвърлянето на въглероден диоксид при доставките на различните стоки.

Писмото не поддържат и големите американски мобилни оператори AT&T, Sprint и T-Mobile с изключение на Verizon. Това писмо с нищо никого не задължава и едва ли ще убеди Белия дом да промени своето решение. Но поне дава ясно да се разбере кои компании не са равнодушни към промените в климата.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
U4en
U4en

it журналистика на ниво

Name
Name

Някак си тарикатски подло звучи такова споразумение основното в което е събирането на „едни пари “ за превишаване определено количество вредни емисии СЛЕД КАТО огромна част от замърсяващата въздуха промишленост на развитите страни беше прехвърлена в бедните страни от третия свят.