fbpx
3.8 C
София

Apple iCloud претърпя срив по време на Коледа

Най-четени

Ако току-що сте получили като подарък нов iPhone 12, Apple Watch или iPad, може би не сте изпитали пълно удовлетворение – Apple имаше някои проблеми с iCloud. Това вероятно е резултат от големия брой хора, които се опитват да създадат или добавят своите акаунти в iCloud към новите си устройства, след като са ги получили за коледен подарък.

Проблемът беше отразен от световните технологични медии рано на Коледа, като според информацията проблемът се е изразявал в показване на грешка, при опит за влизането в системата на iCloud на Apple. Повече от ден по-късно, в събота сутринта, страницата за състоянието на системата на Apple показва, че проблемът с услугата за съхранение и синхронизация на компанията все още е бил „в ход“. Съобщава се, че следобеда проблема вече е обозначен като разрешен. От компанията не дават конкретни данни за това колко широко разпространен е бил проблема, а уточняват, че само „някои потребители“ са били засегнати.

Компанията също така отчете проблеми при опити на потребителите за влизане в Apple ID. В отговор в Twitter по-късно на Коледа на запитването на потребител на Apple, който иска да настрои нови iPad и HomePod Mini, от Apple Support признават проблемите, като казват, че компанията „изпитва високо натоварване по това време, която оказва влияние върху възможността ѝ да обработи всички заявки за настройване на iCloud.“ В съобщението за поддръжка на Apple се казва „моля, опитайте отново след няколко часа“.

Празниците обикновено са натоварено време за активиране на устройства, като едни от най-предпочитаните подаръци, които хората си разменят, са телефони, таблети, интелигентни часовници, интелигентни високоговорители и друга електроника, която изисква постоянно свързване, като в повечето случаи се залавят да настроят новите си устройства веднага, след като ги получат, за да им влязат в употреба.

От популярния технологичен портал CNET са се свързали с Apple със запитване за допълнителна информация, но от компанията не са отговорили на искането за коментар.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини