Apple Pay се ползва от около 253 млн. души по целия свят

0
273
Платежната услуга Apple Pay бързо набира популярност и се превръща в един от важните двигатели за растежа на бизнеса за услуги на Apple, смята Джин Мънстър, съосновател на инвестиционното дружество Loup Ventures и един от най-известните анализатори на „ябълковите“ продукти.

Специалистът неведнъж е заявявал, че залог за по-нататъшния успех на Apple – това е в сферата на услугите. Тримесечните резултати на корпорацията потвърдиха това: за отчетния тримесечен период, който изтече на 30 юни 2018 година, приходите от услуги на Apple достигнаха рекордните 9,5 милиарда долара, което представлява увеличение с почти една трета в сравнение с миналогодишния резултат.

Вътре в бизнеса все по-важна роля играе платежната услуга Apple Pay на фона на все по-широкото разпространение на чуждите пазари, отбелязва Мънстър.

„В момента, плащания с Apple Pay се приемат от 24 страни и скоро те ще станат 25, когато към списъка се присъедини и Германия. Ние вярваме, че потребителската база на Apple Pay днес е вече около 253 милиона души, от които 215 милиона – това е международна аудитория, а 38 млн. потребители са в САЩ“, заяви анализаторът. Според неговите оценки, делът на международните потребители на Apple Pay е 85%, а на САЩ – 15%.

За популярността на платежната услуга на Apple свидетелства и увеличението на транзакциите. Според компанията, те сумарно вече са над 1 милиард. През последните три тримесечия, Apple регистрира ръст на платежните операции с 500%, 400% и 300%. Джин Мънстър прогнозира увеличение с още 200% в следващите 12 месеца.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за