Умният часовник на Apple често остава в сянката на своите по-именити събратя, но пазарът не е непременно пасивен. Точно обратното, през четвъртото тримесечие на 2017 г. компанията е продала рекорден брой Apple Watch модели.

За периода октомври-декември са реализирани 8 милиона часовника, показват данните на Canalys, което според маркетинговата компания е рекордно постижение продажби за носима джаджа в рамките на едно тримесечие.

Точно така – не само за Apple Watch, но за всички умни аксесоари като гривни, фитнес тракери и др.

Досегашният рекордьор бе Fitbit с 6.1 милиона продажби през последното тримесечие на 2015 г.

Докато Android Wear конкуренти като Samsung Gear S3 и Huawei Watch 2 са съвместими както с Android телефони, така и с iPhone, Apple Watch не работи с Android модели.

„Въпреки това и въпреки факта, че конкурентите предлагат иновативни дизайни като въртящи се циферблати и кръгли екрани, Apple успява да излезе напред, фокусирайки се само върху своите iPhone потребители„, коментират анализаторите на Canalys.

Успехът в края на годината се дължи и на пуснатия през септември Watch Series 3, който този път включва LTE модем за телефонни разговори и интернет достъп, както и по-мощен двуядрен процесор. Apple Watch Series 3 идва с watchOS 4 – следващата версия на операционната система на Apple за носими устройства.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
ЕйгоКалин Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Калин
Калин

Това е страхотна джаджа, ако човек иска да троши пари. И въпрос на вкус, разбира се.

Калин
Калин

Понякога човек трябва да надмогне ограниченията, които сам си налага. Викат му – закостенялост 😀 😀 😀

Ейго
Ейго

Аз пък не искам да си нося телефона в джоба. Особено сегашните дето почнаха да ги правят все по-големи. Затова бих си купил телефон за ръката, но все още батериите им не издържат много. Ще почакам докато ги пуснат с CLEARInk дисплеи, че да издържа батерията повече.