Aruba купува Azalea Networks за 40 милиона долара

2
17

Aruba Networks Inc. е обявила днес, че ще купи Azalea Networks, за да прави индустриални меш мрежи, като цената в брой и в ценни книжа се равнява на 40.5 милиона долара.

Добавянето на технология от Azalea ще позволи на Aruba да предлага безжичен LAN на бизнеси, които се простират от корпоративните офиси до най-отдалечените петролни полета, работата в мини, корабоплаването и други големи индустриални операции, казва директорът на стратегическия маркетинг на Aruba Майк Тенефос.

Azalea прави безжични точки за достъп, които струват 2000 долара и има екип от 108 работещи, който ще се добави към групата от 600 работещи в Aruba.

През 2008 по време на Олимпийските игри Azalea е направила 25 000 точки на достъп за 140 клиента и е инсталирала 600 меш точки за глас, видео и Wi-Fi достъп върху над 19 квадратни мили в Бейджинг. Печалбите й за миналата година възлизат на 5 милиона долара.

Azalea и Aruba оперират при 2.4 GHz и 5 GHz на Wi-Fi, като разликата цените на Azalea с цените на Cisco показва, че те са чувствително по-ниски. Освен това анализаторът Пол ДеБиси от Gartner казва, че от Cisco нямат точно такъв продукт като Azalea, което помага допълнително на компанията в съревнованието. Пазарът за индустриален безжичен нет не е голям в сравнение с този в здравеопазването или обучението, добавя той, но „вероятно ще се разшири, когато общините и предприятията започнат да използват безжичен нет, за да подобрят индустриалния контрол, наблюдение и сигурност“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари