Asustek доставя 40% от геймърските ноутбуци на световния пазар

1
61
През първата половина на 2015 г., най-големият производител на геймърски лаптопи в света е тайванската компания Asustek Computer, пише порталът DigiTimes, позовавайки се на източници от каналите за доставки. Според техните данни, в периода януари-юни, делът на ASUS е бил около 40% от общия брой доставени геймърски ноутбуци, оборудвани с дискретни графични карти Nvidia GeForce GTX 950M, 960M, 970M и 980M.

Вторият производител след Asustek по този показател е Lenovo, с дял около 30% от общия резултат. Голяма част от продукцията на Lenovo се пласира на вътрешния пазар – в Китай.

Трето и четвърто място се заемат от тайванските компании Micro-Star International (MSI) и Acer, приносът в доставките на игрови лаптопи на които е в интервала от 11% до 15%. Геймърските модели на MSI и Acer предимно се продават в Европа, отбелязва източникът.

В условията на спад в търсенето на стандартните потребителски клас ноутбуци, повечето PC-компании фокусират до голяма степен вниманието си върху нишовия сегмент на пазара, като обзавеждане на любителите на компютърните игри. Всъщност, все повече и повече производители се присъединяват към производството на такива продукти, тъй като на пазара конкуренцията се засилва, което оказва отрицателно влияние върху рентабилността на много играчи.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Dave
Dave

Аз наскоро взех 2 лаптопа на ASUS от по нисък клас за работни и съм доволен. Няма много блоутер, работят доста добре за цената си. За сранение имам и друг HP и един Lenovo и двата със подобни характеристики и цена работят 2-3 пъти по бавно и правят проблеми а всичките аз съм ги инсталирал и са еднакво сетнати.