10.8 C
София

AT&T откри в Ню Йорк публична слънчева станция за зареждане на мобилни устройства

Най-четени

Най-големият американски телекомуникационен оператор AT&T откри в Ню Йорк първата публична зарядна станция за безплатно зареждане на мобилни устройства, която се захранва с енергия, добивана с помощта на слънчеви панели.

Зарядната станция Street Charge разполага с шест блока за свързване на мобилни устройства. Сред поддържаните интерфейси са Lightning, 30-пинов конектор за зареждане на iPhone и iPad, microUSB, подходящ за повечето смартфони под управлението на Android и Windows Phone, както и USB-порт, който може да се използва за зареждане на други устройства чрез съответния фабричен кабел. Станцията разполага и с обикновени контакти, разчетени за ток до 2А.

Електроенергията се генерира от три слънчеви батерии с мощност по 15 W, като излишъкът от нея се съхранява в акумулатор с капацитет 168 Wh. Според AT&T, натрупващата се по този начин енергия е достатъчна за захранване на зарядната станция за период от няколко дни дори при пълна липса на слънце.

Първата обществена зарядна станция Street Charge беше открита в парка „Форт Грийн“ в Бруклин, Ню Йорк. Мобилният оператор планира да проучи дали услугата ще бъде търсена от жителите на града, след което ще обяви и по-нататъшните си планове по евентуалното създаване на улични зарядни станции.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини