Некомерсиалната организация Linux Foundation, ръководеща широк спектър дейности свързани с Linux, обяви присъединяването на компанията AT&T, която получи статута на платинов участник.

Платиновите участници имат право на свои представители в борда на директорите на Linux Foundation, плащайки при това годишна вноска в размер на $500 000. В рамките на новото сътрудничество с Linux Foundation, компанията AT&T отвори сорс кода на ECOMP (Enhanced Control, Orchestration, Management and Policy) , който ще се разпространява с Apache 2.0 лиценз.

Тази платформа има няколко милиона реда сорс код и се позиционира като мрежова операционна система за развитие на програмно конфигурируеми мрежи (SDN, Software-Defined Networking), в които управлението на мрежата е отделено от потока за обмен на данни и се конфигурира по софтуерен път. Целта на този проект е създаването на услуги за проектиране, създаване, обслужване и мониторинг на виртуалните мрежови функции (VNF, Virtual Network Functions). AT&T представи и множество примери, базирани на ECOMP и изградени на базата на електронни облаци с виртуална DNS.

Платиновият участник в Linux Foundation трябва да плаща годишна вноска в размер на $500 000, а златният е с годишна вноска $100 000. Сребърният участник има годишна вноска от $5-20 000 годишно.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари