Audi иззема електромобилите Audi e-tron поради риск от късо съединение и запалване на акумулаторния блок

8
899

Германският автомобилен производител Audi иззема от пазара част от продадените електрически кросоувъри Audi e-tron поради проблеми с херметичността на акумулаторния блок, в който може да попадне влага и да предизвика късо съединение и пожар.

Ще бъдат иззети 540 електромобила, вече доставени на потребителите, като проблемът засяга общо 1644 екземпляра. Засега няма нито един инцидент от подобен тип, но специалистите на компанията са открили този проблем в пет електромобила от тази партида и Audi реши да не рискува.

Проблемът е в некачественото уплътняване на силовия кабел, на участъка между акумулаторните батерии и порта за зареждане на електромобила. Ако по някаква причина на кабела се събере влага, то тя може да влезе в акумулаторния блок и да предизвика късо съединение. За решаването на този проблем притежателите на Audi e-tron ще получат обаждане от дилърите.

Притежателите на подобен електрически кросоувър могат без проблеми да използват своя електромобил, но ако видят предупреждение на таблото, компанията препоръчва паркирането на Audi e-tron. Електромобилът не трябва да се зарежда и е необходимо да се извика платформа за превозване на автомобили. Електромобилът ще бъде заменен, а разходите ще са за сметка на компанията.

Представителите на Audi заявиха, че в новата партида електромобили проблемът е напълно отстранен.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
the professor
the professor

едва ли е за сметка на компанията, от ауди вероятно толкова са напомпали цената на автомобила, че всичко си е за сметка на купувача, просто тяхната чиста печалба става по малка…

жик-так
жик-так

ех ти пък сега, тихо че горките няма да могат да си направят реклама, че са много добросъвестни 😉

memer
memer

Още са 10 години зад Тесла

ElectricFuture
ElectricFuture

Мислиш ли? А ако ти кажа, че всяка седмица има данни за запалени Tesla коли? Разликата е, че немеца няма да пусне първите си електрички на пазара като некачествен продукт и ще направи всичко възможно да оправи нещата. Не мога да кажа същото за пиедисталната ти американска компания, която дори крие данни за своите инциденти. Не си мисли, че Tesla са много напред, дори напротив, доста изостават в технологично отношение. Нито имат най-модерните технологии, нито най-удобните коли. Големите автомобилни концерни имат ноу-хауто, както и качеството на изработка. Докато не мога да кажа същото за Tesla пръчките, които се сглобяват некачествено… Виж още »

zoom
zoom

всеки ден въртят една и съща запалена тесла в китайски паркинг , и също така припомнят една самозапалила се от началото на година … но пък всеки ден го въртят , за радост на хейтърите

theimeto
theimeto

Абе оставете ги да си горят. Те тесла така правят и са си доста успешни. Те тесла даже трепят хората по улиците и пак няма проблеми – тия па за едно късо съединение са се хванали 🙂

Пенчо
Пенчо

Ко стана е? То било много лесно да се правят електрически коли та дори компаниите със 100г традиции не успяват. Но хейтърите ръсят плюнки по Тесла които борят цялата авто и петролна индустрия едновременно и пак успяха.

баща ти
баща ти

wv audi nikoga ne sa mojeli da pravqt koli i nqma i da mogat :))))