Audi иска колите им да си „говорят“ с пътните знаци

0
25


Американското подразделение на немския автомобилен гигант „Ауди“ Audi of America ще въведат в колите на компанията, които ще излязат след 2017г. специална технология, която да направи така че автомобилите да „виждат“ знаците по пътя.

Става дума за комуникационната технология vehicle-to-infrastructure (V2I). Поне в началото тя ще помогне на водача с осигуряването на брояч за смяната на светлините на светофара. Технологията, заедно с Traffic Technology Services (TTS) ще се появят в избрани модели от следващата година: Audi Q7, A4 и A4. Освен това тя ще се включва преди пристигането на кръстовището, като ще се подават и данни за ограничението на скоростта. Системата ще се свързва посредством вградената 4G LTE технология в колите към централен компютър, който подава информация за условията по пътя. Системата ще може да се свърже към Start-Stop системата на возилото и да изключи двигателя, докато се чака да светне зелено, с което освен, че във въздуха няма да бъдат изпускани непотребни вредни емисии, ще се пести и гориво, предава Auto Express.

Технологията ще спомогне за това погледът на водача да е там, където трябва – на пътя. Технологията, която вече е тествана със 100 возила в няколко американски града ще бъде наложена бавно, признават от компанията, тъй като ще се наложи Audi да преговаря с всеки един американски град поотделно за въвеждане на технологията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари