Audi показа във Франкфурт джипа на бъдещето

5
1381

Германският производител Audi представи на автосалона във Франкфурт концептуалния електрически джип Audi AI:TRAIL quattro. Футуристичният четириместен електромобил има превъзходни офроуд възможности, поддръжка на роботизирано управление и предлага много добра видимост, подобно на кабината на вертолет.

Концептуалният модел е оборудван с четири електродвигателя, всеки от които задвижва своя колело. Сумарната мощност на задвижването е 320 KW, а въртящият момент са впечатляващите 1000 Nm. Audi AI:TRAIL quattro самостоятелно преценява задвижването на всяко колело и по този начин се осигурява равномерно движение без да се налага блокиране на предното или задното предаване, превключване на по-ниска предавка и други подобни. Благодарение на впечатляващия клирънс от цели 32 см и 22 инчовите джанти с офроуд гуми, джипът може да бе проблеми да преминава водни прегради с дълбочина над половин метър.

Пробегът на този джип е 400-500 км (WLTP) при леки неравности и около 250 км при съвсем груб терен. Максималната скорост е ограничена до 130 км/ч с цел да се осигури максимална ефективност в използването на енергията.

Габаритните размери на Audi AI:TRAIL quattro са 4150 x 2150 x 1670 мм. Корпусът е направен от стомана, алуминий и въглеродни влакна, като тежестта е 1750 кг.

Концептуалният модел има основни и допълнителни LED фарове, а за допълнително осветяване на терена са предвидени пет дрона Audi Light Pathfinders.

Дроновете могат самостоятелно да излитат и кацат на горния багажник на джипа, където са поставени докове с индуктивно зареждане. Когато е необходимо допълнително осветяване на непознат терен, дроновете излитат и осветяват офроуд пътя пред автомобила. Освен това, дроновете имат камери, който стриймват видео в кабината на джипа, като по този начин дават допълнителна информация за района.

Цената на Audi AI:TRAIL quattro не бе обявена.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
жик-так
жик-так

Защо си хабят парите за такива концепции и реално производство след това? Колко хора ще хванат къра в гората? Става за пост-апокалистичен джип, ама за всекиденевен..

жоро
жоро

Идеята на концептуалните продукти е да покажат на светът (чи и на инвеститорите), че R&D департаментът на компанията не спи, а непрекъснато работи по нови иновации свързани с продуктът на компанията. Конкретно този джип дали изобщо ще види бял свят и кога ще е това никой не дава гаранции.

Кольо
Кольо

Щом не лети, ми се търкаля на колела, което и най-простата конска, или магарешка, каруца го може, мани ми го `фали!

Мирослав
Мирослав

А бе хубаво, особено това с дроновете, но бъдещето е повече в соларните апарати.

Срам за България
Срам за България

Яко, такива футуристични концепции правят от 10год., Но да, това служи за реклама за жалост.