Audi представи електромобила e-tron GT: почти 500 км пробег и начална цена 99 800 евро

17
1823

Audi представи своя флагмански електромобил Audi e-tron GТ с четири врати. Електрическият автомобил ще започне да се продава в Германия още тази пролет. Предлагат се две версии на новия електромобил: e-tron GT quattro и RS e-tron GT, като началната конфигурация струва 99 800 евро.

Всички електромобили от тази фамилия имат по два електрически двигателя, по един на всяка ос. Захранването се осъществява от акумулаторен блок с капацитет 85 KWh, като електрическата архитектура е 800 V. С едно зареждане Audi e-tron GТ може да измине почти 500 км. Характерна особеност на този електрически автомобил е скоростната кутия с две скорости, която облекчава ускорението и подобрява ефективността на двигателя.

В нормален режим на работа e-tron GT quattro работи с мощност на електродвигателя 476 конски сили, която по софтуерен път може да бъде увеличена до 598 конски сили, а в режим на ускоряване – до 646. Друга характерна особеност е, че ускорението от 0 до 100 км/ч при Quattro става за 4,1 секунди, а при RS – само за 3,3 секунди. Сензорният екран за управление и мониторинг на електромобила е разположен в средата на предното табло.

Новият електромобил на Audi поддържа бързо зареждане и за 23 минути се зарежда от 5 до 80%. Предлага се и зарядно за домашно ползване с мощност 11 KW, която през нощта може да бъде повишена до 22 KW.

 

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
17 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари