Audi ще си партнира с Cognata за развитието на роботизираните си коли

0
251

Audi продължава да изпълнява своите планове за автономните си автомобили.

Германският автомобилен производител Audi анонсира в началото на тази седмица намерението да си партнира с израелския стартъп Cognata за оптимизиране на операциите си свързани с развитието на автономните си превозни средства, предава Reuters.

Cognata предлага симулационна платформа, която пресъздава реалистично истински градове, предлага различни пътни сценарии за разиграване преди автономните коли да бъдат тествани в реални условия.

Audi и звеното им за автономен транспорт, Autonomous Intelligent Driving GmbH (AID) е първият голям автомобилен производител, който ще ползва услугите на Cognata в дългосрочен план. Очаква се това да съкрати сроковете, в които първите роботизирани коли на немската компания да излязат на пазара.

„Ние в AID сме убедени, че симулацията представлява ключов инструмент за увеличаване на темповете ни на работа и необходимо допълнение при валидирането на нашия продукт и доказване на безопасността му“, споделя пред агенцията главният технологичен мениджър на AID Алекс Хааг. „След изследване на ред възможности, ние решихме, че да си партнираме с Cognata ще е най-бързия начин за реализиране на целите ни“.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари