Autodesk стартира пробно евтини Indie планове за 3ds Max и Maya

0
348

Запознатите с портфолиото на Autodesk са наясно, че софтуерът на компанията е изключително скъп. В зависимост дали желаете да чертаете или да създавате 3D изкуство с Autodesk, трябва да плащате хиляди долари годишно. Затова програмите на компанията са избор най-често за големите студия и чертожни фирми, за които цената на софтуера е оправдана.

Autodesk излезе с ново предложение и за самостоятелните разработчици и фрийлансъри, като представи специални абонаментни Indie планове. Те са достъпни за програмите 3ds Max и Maya за триизмерно моделиране и анимация, и се предлагат само срещу $250 на година (в сравнение със стандартната цена от над $1500 годишно). За тези пари можете да получите пълния софтуер, без орязана функционалност и качество (както при Maya LT). Има обаче някои условия: за да можете да се възползвате от плановете, трябва вие или вашето студио да печели по-малко от сто хиляди долара на година. Освен това продуктът се заплаща индивидуално само за един потребител. Autodesk дефинира програмата като „пилотна“ и засега я предлага единствено в САЩ, Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Промоцията ще е активна само една година и след това компанията ще реши дали да я доразвие и да я предложи и в други страни.

Относно системните изисквания, нещата въобще не са се променили. 3ds Max Indie все още работи на Windows 7, 8 и 10, докато Maya е достъпна и за Linux и Mac OS X системи.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за