Avast изкупува конкурентите си: дойде ред на разработчика CCleaner

9
1376

Засиленото присъствие на пазара, чрез придобиване на конкурентите — често срещано явление в бизнеса и точно така постъпи и разработчика на антивируси Avast, закупувайки компанията Piriform. Последната е известна със своята полезност относно оптимизацията на CCleaner, която според анализаторите се ползва от порядъка на 130 милиона души по света, от които 15 милиона са инсталирали програмата на своите мобилни устройства под управлението на операционната система Android, а останалите — това са потребителите на компютри (CCleaner е достъпен, както за Windows, така и за Mac).

Очевидно е, че с помощта на тази сделка, Avast планира да получи достъп до потребителската аудитория на Piriform, но информация за това дали ще бъдат интегрирани антивирусни технологии в CCleaner все още няма. Известно е само, че CCleaner ще остане самостоятелен проект, но всички служители на Piriform ще преминат в подчинение на техническия директор на Avast Ondrej Vlcek. Avast също така възнамерява да продължи да развива собствените си продукти CleanUp и AVG Tune Up.

Спомнете си, че това не е първата значителна сделка на Avast напоследък. Миналата година, компанията придоби своя конкурент на пазара на антивирусния софтуер AVG Technologies, а на 3 октомври 2016 г. те започнаха да работят като единна структура. В лицето на AVG, Avast получи на свое разпореждане най-голямата мрежа за откриване на заплахи в света.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
200%
200%

AVG, Avast получи на свое разпореждане най-голямата мрежа за откриване на заплахи в света.

m$ им уби бизнеса(прозирци 10 за 10 сек открива неизвестна заплаха)

Google и той така с андройд

bluewater
bluewater

Значи да се търси алтернатива на CCleaner

A.com
A.com

Или да се ползва стара версия, от преди закупуването на фирмата.

---
---

В CCleaner и без това от поне 5 години насам няма никакви новости. Добавянето на нови програми, чиито следи да бъдат почиствани, става с редактиране на обикновения текстов файл winapp2.ini. Ще стане същото като със „спрения“ WinAmp. Програмата си работи, хората си я ползват и никой няма проблеми.

djagi
djagi

Много приложения убиха така, все малки, безплатни, без реклами, полезни и добре работещи, добавяйки им нови и излишни функции, ставайки тромави и големи, но повод да се появят реклами, платени версии, досадно напомняне и т.н. Сума приложения за Android видях как се превръщат в боклук, купени от някои компании. За Windows се сещам за Skype и uTorrent, за Android ползвах една малка, безплатна и без реклами програмка за снимки, QuickPic. Имаше и един страхотен файлов мениджър. Увеличиха му 10 пъти размера, направиха платена версия, а безплатната напълниха с реклами на платената и с друг цифров боклук. Примери колкото искате, и… Виж още »

200%
200%

те цели държави унищожават те за някаква програма : Новата здравна карта, по която болниците с договор към НЗОК вече заработиха, обрича пациентите да чакат, за да бъдат настанени за лечение или да заплащат за него, независимо дали са здравно осигурени. Това предупреждават от сдруженията на частните и на общинските лечебни заведения у нас, пише „Труд“, цитира politikata.net . Причината е, че болничните легла вече стават тясно профилирани. „Така, ако пристигне родилка с патологична бременност, ние не можем да я настаним на което и да е легло в отделението по акушерство и гинекология, а точно на легло, определено за тази… Виж още »

ted
ted

Програми ще има
хората няма да има.

the professor
the professor

щом боклука tune up минава към аваст, ще трябва да сменям аваст, ако боклука се инсталира без възможност за изключване от пакета…

Без Име
Без Име

Ех, една програма свесна остана за почистване и не натоварваща и нея я докопаха за да я прецакат….е тая простотия нема край!