fbpx
2.1 C
София

AVAST! придоби Inmite

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Компанията, доставяща продукти и услуги в областта на информационната и интернет сигурност AVAST! придоби компанията доставяща мобилни решения за сигурност Inmite, съобщава на своя блог чешката компания.

Inmite е известна с разработката на приложения за мобилно банкиране за iPhone и Android, телевизия, няколко приложения за Google Glass и мобилно приложение за поръчка на превозно средство за чешката автомобилна компания „Шкода“, IoT-приложения и е призната, като за един от топ-разработчиците в Google Play.

Очаква се всичките 40 човека, които съставляват компанията да станат част от екипа на AVAST!, който отговаря за разработката на мобилните продукти за сигурност, предоставяни от компанията.

В интервю за Venture Beat Винс Щеклер, изпълнителен директор на AVAST!, споделя, че Imnite има опит главно в създаването на приложения за трети страни и имат добро име, като компания, която обича да улеснява потребителя в работата му с приложенията, които е разработила. Той допълва, че освен другите неща, 40-те служителя на Imnite ще работят по подобряване на потребителския интерфейс на продуктите на AVAST!

Очаква се също така, че AVAST! ще може да се облагодетелства и от част от широката клиентела на Inmite.

Двете компании не съобщават точните финансови параметри на сделката, споделяйки единствено, че става дума за 7-цифрена сума в американски долари.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини