Тези дни стартира ежегодното издание на облачното звено на Amazon, AWS re:Invent. По време на събитието бяха представени различни нови услуги и продукти от областта на облачните технологии, машинното обучение, изкуствения интелект и виртуализацията. Един от тези анонси беше за сключването на дълготрайно партньорство с BlackBerry (известни преди като Research in Motion).

Сключеното между двете компании споразумение касае платформата за анализ Ivy, която предлага стандартизирани начини на производителите на превозни средства да обработват данните, идващи от различните сензори в колите с цел последващо персонализирано предоставяне на различни услуги, предава ZDNet. Ivy се основава на QNX, специализираната вградена операционна система, разработена от BlackBerry и на портфолиото от IoT и ML услуги, предлагани от AWS.

Двете компании обявиха, че представената платформа ще поддържа различни операционни системи за превозни средства и мултиклауд инстанции, като Ivy ще бъде конфигурирана и управлявана от облака, но ще функционира във вградените системи на превозното средство.

„AWS и BlackBerry реализират на практика възможността за всеки производител на превозни средства да промени по качествено нов начин потребителското преживяване и да трансформира превозните средства от фиксирана технология в системи, които могат да се развиват и адаптират според нуждите и предпочитанията на потребителите“, сподели при анонса на споразумението изпълнителният директор на AWS Анди Джаси. „Посредством това наше усилие с BlackBerry, ние ще осигурим на производителите гъвкавостта, знанието, възможностите и скоростта, от които те се нуждаят, за да се развиват и успяват в един все по-свързан свят. Със засилващите се амбиции на производителите на превозни средства да се включат по-активно в дигиталната трансформация, BlackBerry Ivy им дава нужните инструменти да изградят свяо бранд и да поставят стандартите за свързаните превозни средства в автомобилната индустрия днес“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари