Baidu и Nvidia ще помогнат на безпилотните автомобили да станат по-интелигентни

0
18


Производителят на графични чипове Nvidia Corp. и китайският интернет гигант Baidu обявиха старта на партньорство, което ще събере мощната облачна платформа на Baidu и разработените от тях инструменти за дълбочинно обучение (deep learning) с компютърната платформа, насочена към смарт возила на Nvidia.

Съюзът между двете компании ще позволи създаването на по-добри карти, контрол от най-високо ниво, насочено към самоуправляващите се превозни средства и подобряване на самостоятелното паркиране. Анонсът за партньорството на двете компании беше направен по време на редовната среща Baidu World Conference, провела се Пекин тази седмица. Множеството са неизвестните, но се знае вече, че Nvidia ще се възползва от облачно обновяваните 3D карти на Baidu, които са важни за добрата навигация на автономните возила. Nvidia, от своя страна, ще допринесе със силата на Drive PX2, „суперкомпютърът с големина на кутия за обяд“, който стои в основата на технологията на компанията, насочена към автономните превозни средства.

Джен Сун Хуанг, изпълнителният директор на Nvidia споделя, че един по-интелигентен и по-мощен изкуствен интелект за безпилотните превозни средства ще е от полза за цялото човечество, както с намаляване на жертвите на транспортни инциденти, така и чрез осигуряването на по-голяма достъпност на технологията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари