fbpx
0 C
София

Baidu планира да излезе на международния пазар

Най-четени

Компанията Baidu, която е лидер на китайския пазар на търсачки, планира да излезе на международния пазар. Това беше обявено от главния изпълнителен директор на компанията Робин Ли по време на представянето на приходите на компанията за второто тримесечие на текущата година. Резултатите от презентацията се оказаха впечатляващи: компанията е успяла да увеличи печалбата си с цели 95 процента. Ли съобщи също, че в Baidu работят над инфраструктура, която ще поддържа повече езици. Докато тя бъде реализирана, компанията планира да открие свои офиси в чужбина.

Ще припомним, че Baidu вече подписа споразумение с Microsoft през този месец. Според условията на договора, Bing ще предоставя на китайската търсеща машина всички резултати от търсенията на английски език в Китай. От своя страна Bing най-вероятно ще окаже подкрепа на Baidu при излизането й на международните пазари.

Засега остава неясно как ще бъдат подавани услугите на Baidu за чуждестранните потребители. Не е ясно също и каква е целевата аудитория на Baidu. Работата е там, че на международния пазар има силни конкуренти, заели стабилна позиция на него. Те са изключително популярни и едва ли ще се откажат от позициите си доброволно.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини