Belkin купи от Cisco марката Linksys

2
29

Корпорацията Cisco е продала своето подразделение Home Networking Business Unit на компанията Belkin, се казва в прессъобщение на сайта на последната.

Според условията на сделката, към Belkin ще преминат всички продукти и технологии, търговската марка Linksys, както и служителите на подразделението.

Belkin възнамерява да запази марката Linksys, да продължи да осъществява техническа поддръжка на продукцията и да изпълнява и занапред съответните гаранционни задължения.

Придобиването ще позволи на Belkin да укрепи своите позиции на пазара на оборудване за домашни мрежи. След финализирането на сделката компанията ще притежава приблизително 30% от пазара на този вид продукция в САЩ.

Финансовите аспекти на споразумението между Cisco и Belkin не бяха оповестени. Очаква се сделката, която тепърва ще трябва да премине през всички приети в такива случаи формални процедури, да да бъде завършена през март.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
pitpedro Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pit
pit

😮

pedro
pedro

Дано се погрижат по-добре за марката, защото цицко ѝ съсипаха имиджа, като започнаха да пробутват боклуците си през нея, а качествените си ги продаваха през тяхната и потребителя дефакто получаваше китайско качество на двойна цена, под предлог, че ползва технологиите на цицко и за това е по-скъпо.