Bing добави нови функции за търсене на видеофайлове

0
16

В търсачката Bing бяха добавени нови инструменти, които ще улеснят потребителите при намирането на различни видеофайлове. Голяма част от търсенето на информация в интернет е свързано с видеоклиповете и поради тази причина Microsoft набляга на удобството при намирането на подобен род информация, съобщи Neowin.

Потребителите вече ще виждат умалени изображения на кадри от намерените клипове, които ще са с по-големи размери. Те вече ще могат да са с пропорции 16х9 и върху тях ще бъде изписана полезна информация за видеото от рода на неговото времетраене. Добавени са и нови бутони за по-лесна навигация между намерените резултати.

Скролирането на списъка с препратки към намерените видеофайлове вече ще продължава безкрайно надолу, по подобие на сходната функция в основния конкурент Google. По този начин се елиминира необходимостта от прескачането между отделни страници с резултати. Обновената страница за търсене на клипове се вижда еднакво добре на монитори с всевъзможни размери.

Когато гледате дадено видео, което сте намерили чрез Bing, то вече ще се вижда с по-големи размери по подразбиране. Върху основните резултати от търсенето на клипове ще се показват и такива, които не са точно по темата, но са свързани с нея. Те ще са в отделна част от страницата и няма да са смесени с останалата част от информацията.

Microsoft опитва да отнеме колкото се може повече от пазарния дял на Google чрез Bing и хвърля голям финансов ресурс за тази цел. Търсачката на редмъндската компания обаче все още работи на загуба.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари