Ако търсите алтернатива на YouTube, можете да се запознаете с услугата за стриймване на видео BitChute. За да хоствате видео е необходимо да използвате уеб клиента WebTorrent за споделяне на файлове, базиран на BitTorrent протокола. Засега BitChute е с доста ограничени възможности, но има потенциала да стане една по-свободна платформа в сравнение с YouTube.

YouTube е най-голямата световна платформа за споделяне на видео, но в която немалко неща остават скрити. Да не забравим и цензуриращия филтър на YouTube, който спира клиповете на чувствителни теми. А и много потребители считат, че YouTube е платформа, от която трудно се осигуряват приходи в сравнение с другите подобни платформи.

BitChute е опит за създаването на платформа за споделяне на видео, изцяло без цензура. Най-хубавото на този проект е, че BitChute използвайки WebTorrent и работи в P2P мрежи чрез BitTorrent протокола. WebTorrent е клиент за BitTorrent и е създаден от MIT. Приложението работи в средата на уеб-браузърите и не изисква инсталация.

В момента BitChute няма как да излезе пред YouTube, понеже предлага слаби характеристики и съвсем малко хора имат достъп до каналите и могат да тестват и качват видеоклипове. На някои потребители е дадена и възможност да се абонират за каналите.

При гледане на видео се показва броя на сийдърите, скоростта на интернет и изразходвания трафик. Връзката става ненадеждна, когато сийдърите намалеят почти до нулата, но ако платформата стане популярна, подобни проблеми няма да възникват.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари