След краткото затишие в края на миналата седмица, последвано от колебания на едно по-стабилно ниво, курсът на криптовалутата Bitcoin възобнови стремителния си ръст. Едва вчера цената на в BTC бе $12 000, а вечерта скочи до $13 000. Но днес най-популярната криптовалута покори върха от $14 000.

Данните на Coindesk показват, че в нощта на 7-ми декември цената на биткойна е достигнала $14 хиляди за една цифрова монета и е продължила да расте. Максимумът бе фиксиран на $14305,85. Към момента на подготвяне на този материал, биткойнът се търгуваше на ниво $14141,97. Авторитетният ресурс CoinMarketCap). съобщи за по-високи показатели и максимум от $14863,30. Пазарната капитализация на биткойна превиши $247 милиарда.

В същото време, в някой борси на Южна Корея биткойнът усилено се търгува по курс над $17 000 (според данните на CoinMarketCap). Тези борси използват корейския вон и може да има някои неточности от конвертирането на валутата.

ОБНОВЕНО: докато материалът се подготвяше, CoinMarketCap обяви, че цената на биткойна е прескочила $15 000 и към момента е на ниво $15098,40. При тази цена, пазарната капитализация на най-популярната криптовалута достигна сериозните $252 милиарда.

Да обобщим, че само за един ден – на 6-ти декември, цената на Bitcoin преодоля $12 000, същата вечер прехвърли $13 000, след това премина $14 000 и сега 1 BTC струва над $15 000.

23
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
14 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
АРМ Дриймър
АРМ Дриймър

Кое кара цената на тази валута да расте толкова ?

радо
радо

не знам, но и дори крадени пари не бих обърнал в тая валута

Митко
Митко

Идеята, която стои зад нея и най-вече спекулата с това

опи
опи

Noobs not understanding why hodlers do not sell don’t get the point of Bitcoin. For hodlers, Bitcoin is not an investment to cash out from, Bitcoin is the purest form of money.

Станислав
Станислав

Само пазара регулира цената на Биткойн-а основно в борсите, там където се срещат тези, които искат да продадат и тези, които искат да купят. В момента хората виждайки кривата на растеж искат да купуват, защото вярват, че ще се вдигне още, но малко са тези, които искат да продават и тези, които желаят да купят предлагат по-висока цена докато успеят да купят. Точно тази цена, на която се извършват сделките определя моментната цена.

poa
poa

1670 aдpeca(0,01% oт oбщия бpoй aдpecи) дъpжaт близo 40% oт битĸoйнитe

CBPЪX ĸoнцeнтpaция

Пенчо
Пенчо

„Кое кара цената на тази валута да расте толкова ?“
– това че когато пазаруваш с биткойни не плащаш данъци, никой не знае кой на кого колко е дал и нямаш такси за превода. има и други предимства като това че цената няма как да падне защото нова валута не може да се напечата както при хартиените листчета

опи
опи

Ето това е новина „Банковият олигопол в България окончателно блокира плащанията към Биткойн борсите“ Първата банка която се уплаши е ПИБ. Войната започна изберете страна.

Станислав
Станислав

Мда – на rgcoins си пише:
Уважаеми клиенти,
Временно спираме приемането на плащания по банков път.
Когато изясним с кой банки ще работим, и какви ще са техните изисквания, ще го публикуваме на сайта.
СПИРАМЕ ДА РАБОТИМ С ПОДОБИЕТО НА БАНКА НАРЕЧЕНО „пиб“
ВСИЧКИ ПЛАЩАНИЯ ОТ НАС ЩЕ БЪДАТ ИЗВЪРШВАНИ ОТ ТЕКСИМ БАНК АД
Уважаеми клиенти, СТОЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ ТОВА ПОДОБИЕ НА БАНКА
НАРЕЧЕНО „пиб“

poa
poa

цкб решило да не прави преводи към coinbase.

аха
аха

ето това не е хубава новина…

Не знам дали не съм робот
Не знам дали не съм робот

ТИМ явно не искат да са в крак с модата. Изненадвам се

Олеле
Олеле

ПИБ е на Доган, не на тези, които каза, неграмотен трол!

poa
poa

за 11$ има Monaco (MCO)
за 2,5$ има SIBcoin
за 1,9$ има Eidoo coin
за 17$ има Diamond coin
за 2,7$ има i/o coin
за 4$ има Nebilo coin
за 2,4$ има Viacoin
за 4$ има Aeon coin
за 2$ има Aragon coin
за 2,8$ има Peercoin
за 1,7$ има Crown coin
за 2,3$ има shift
за 8$ има sohere coin
за 3,9$ има transfercoin
за 9$ има clams coin
за 6$ има polybuis coin
за 2$ има boolberry coin
за 1,1$ има bitsend coin
за 5$ има genesis vison coin
за 5$ има steam dollar
за 3$ има Aventus coin
за 5$ има Radium coin
за 4,8$ има Neoscoin
за 6$ има Lypinyr coin

…..

радо
радо

все едно да купуваш и продаваш торбички с планински въздух, същото и с биткойна
Що си мисля че ония с криптовирусите са същитите които държат 90% от биткойн

аха
аха

щото много вярваш на приказки

адсадс
адсадс

ще искате и вие 2018 като стане 1 милион

дрон
дрон

балона силно се раздува в последните си мигове…. нещо като екслозия на супер нова…

тъй-тъй
тъй-тъй

Работата вече е едно към едно с дот ком истерията. Всъщност непрестанно скачащият курс е най-големият враг на биткойн – докато това продължава, тази „парична“ единица е неизползваема. За да може да се котира една валута, тя трябва да е стабилна. Под стабилна нямам предвид тя да се спре на курс милион деветстотин и четиридесет хиляди, защото тогава също ще бъде неизползваема. Като гледам скоковете, това е дело на хора, подобни на ония, дето пуснаха рансъмуерите, за да вдигнат курса. Анонимността е другият голям враг на биткойн – при условие че в нета няма нищо анонимно кому е нужна анонимна… Виж още »

Vasil
Vasil

Така си е. Система зад която никой не стои (няма известен създател засега). Та същите тези създатели в началото са натрупали 4-5-6 милиона биткойни, когато са се произвеждали лесно, след което са я предоставили на масата да й вдигнат цената, а като продадат своето…

paz
paz

pump and dump

paz
paz

Калдата, къде ви е статията за 16к $ биткойн? Не можете да смогнете нещо с това темпо.

Прокопии
Прокопии

Цената на биткойна ще расне докато хората губят доверие в банковите системи и в държавните системи. При условие че всяка една държава по света печата пари които по начало нямат стойност, се замислете искате ли вие да плащате затова че 500 000 държавни служители си го местят от единия крачол в другия. Искате ли вие да плащате всяка година инфлационната разлика заради лошото планиране, безхаберието, некомпетентността и корупцията. Искате ли да давате голяма част от труда си на крадци и спекуланти ? Аз не желая, напълно съм наясно че биткоина има само стойността която ние му даваме, на практика е… Виж още »